Certifieringar

Motorbranchens riksförbund

Motorbranschens Riksförbund, MRF, är en bransch-organisation för seriösa och professionella bilåterförsäljare och verkstäder.

Medlemmarna erbjuder sina kunder bästa möjliga service och högsta kvalitet. MRF ställer höga krav på sina medlemmar när det gäller miljö, ekonomi och kundservice. Därför är MRF-märket en symbol för kompetens, service och rätt pris. Det är en trygghet för dig som konsument att välja en MRF-ansluten bilhandlare eller bilverkstad.

Ska du köpa en ny eller begagnad bil eller behöver du besöka en verkstad? Då har du kommit rätt.

Läs mer på MRF.se

TÜV

Ackrediteringsorgan anlitat av Volkswagen i Tyskland för att kontrollera vårt ISO 9001:2015

Ett ledningssystem för kvalitet är ett verksamhetssystem där alla aktiviteter i en organisation påverkar kvaliteten på produkterna (varor och tjänster).

Att ha ett ledningssystem för kvalitet innebär att man har en uppbyggd struktur från ledningen och nedåt för hur man arbetar med kvalitetsfrågor.
Företag som väljer att följa en standard för sitt kvalitetsledningssystem kan anlita ett ackrediterat certifieringsorgan för de återkommande externa revisionerna av systemet.
TüV Süd group.
Läs mer på tuev-sued.de (sidan är på tyska/engelska)

Skadespecialist

Skadespecialist är Volkswagen Groups kvalitetssystem för säkra och fackmässiga bilskadereparationer.

För att få kalla sig Skadespecialist måste våra skade- och lackverkstäder uppvisa högsta kvalitet vid årliga revisioner. Alla certifierade Skadespecialister är auktoriserade för ett eller flera av följande varumärken; Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA och Volkswagen Transportbilar.

Läs mer på skadespecialist.se

Miljö- och kvalitetscertifierat företag

Länsförsökringars program för miljö- och kvalitetscertifiering används vid upphandling av bilverkstäder. Syftet är att utifrån högt ställda krav säkerställa att de verkstäder de anlitar alltid har rätt förutsättningar att leverera säkra, korrekta, effektiva och miljövänliga skadereparationer.

För att uppfylla kraven säkerställer Länsförsäkringar att verkstäderna:

  • Har en miljöpolicy som bedriver ett aktivt miljöarbete med mätbara miljömål – som följs upp och förnyas varje år.
  • Följer lagar och myndighetskrav gällande miljö och arbetsmiljö.
  • Utför en fackmannamässig och säker reparation enligt biltillverkarnas reparationsanvisningar.
  • Använder begagnade reservdelar och reparerar plast när det är möjligt.

Läs mer på lansforsakringar.se